lørdag den 14. maj 2011

Føds'Dags'Kag'
.. og den var bare god!

Den traditionelle lagkage blev pr. 5.5.11 (og bliver for al fremtid) erstattet med denne skønne marengslagkage. Så er det sagt!

Ideen er fra Sonja Bock & Tina Scheftelowitz bog Flere Suveræne Salater og brilliante buffeter (som desuden er fuld af mange skønne opskrifter) I bogen er opskriften oprindeligt med fyld af flødeskum og ribs, hvorimod denne opskrift er med flødeskum, hindbær og mørk chokolade.

Here it goes:

Marengslagkage med hindbær & mørk chokolade (ca. 8 portioner)

Bunde:
4 æggehvider
1 tsk eddike
250g sukker
100g mandler

skum:
En halv liter piskefløde
Optøede hindbær efter smag (det er lidt lækkert at bærene er lidt syrlige, hvorfor jeg optør frosne hindbær og ikke bruger friske)
Mørk chokolade efter smag

Sådan laver du marengsbundene:
Pisk æggehvider, eddike og sukker med en el-pisker i ca. 5 minutter, til massen er tyk og blank. Hak mandlerne groft og vend dem i massen. Beklæd en bageplade med bagepapir, tegn 2 cirkler med diameter på 20 cm (tegn evt efter en spisetallerken), vend papiret, drys det let med mel og fordel æggehviderne jævnt inden for cirklerne. Bag ved 150 grader i ca. 1 time til bundene er sprøde. Sluk derefter for ovnen med lad bundene stå i ovnen med lågen på klem, til de er kolde.

Så skal der laves skum:
Pisk fløden, tilsæt efterfølgende hakket chokolade og de optøede hindbær. Læg bundene sammen med bærskum i midten - og såååå er der serveret! Wu!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar