tirsdag den 14. juni 2011

Sød Svigerinde & Lækre Kanelsnegle


Min svigerinde er den fineste af slagsen. I dag fik jeg en lækker lækker kurv med skønne øko-varer. Det bundede egentlig i, at hun den seneste tid, begejstret har berettet om, at ølandshvede er det nye 'sort' inden for bagning, og at en gård i Jylland sælger ud af den fineste af slagsen. I dag kom kurven med ølandshvede og til min overraskelse mange andre lækre sager. Hun er nu sød.
Lækre sager fra den søde svigerinde
Og så skal der bages kanelsnegle på ølandshvede!
Dejen hæver i ca. 45 minutter
Dejen rulles ud og beklædes med kanelsmør
... skæres i tilpas stykker
Sættes på bageplade og efterhæver i 30 min.
.. og voila. Lækre kanelsnegle!

Til disse lækre kanelsnegle, skal du bruge:

Til dejen..
2 dl mælk
40 g gær
100 g blødt smør
2 æg
½ tsk stødt kardemomme
2 spsk sukker
½ tsk groft salt
9 dl hvedemel (gerne ølandshvede)

Og til fyldet..
150 g blødt smør
1 dl sukker (ca. 85 g)
2 spsk stødt kanel

Og sådan får du frembragt de kære vidundere ...
Dej: Lun mælken i en lille tykbundet gryde - mælken skal være lillefingervarm. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ½ time.
Fyld: Rør smør, sukker og kanel godt sammen.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 dele. Rul hver del til en firkantet plade på ca. 25 x 40 cm - med en kagerulle. Fordel fyldet på de 2 dejplader. Rul dem fra den lange side til roulader, og skær hver roulade i 15 stykker. Læg sneglene på plader med bagepapir - bøj den yderste dejende ind under sneglen. Lad sneglene efterhæve tildækket i ½ time. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen.

Haps og velbekommen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar