onsdag den 14. marts 2012

Helhedsterapi & Blåbærsmoothie
Jeg har simpelthen haft de slemmeste smerter i min iskiasnerve den sidste uge. Det har været så slemt, at jeg stort set hverken har kunne gå, rejse eller sætte mig uden støtte og med 2-3 timers søvn om natten pga. den lede satan til nerve, har mit overskud i hverdagen været lig nul. Og hvad gør man så ved den slags? En ven af min kæreste, som havde haft samme problem, anbefalede mig en god gang heldhedsterapi. Og hvad er så det, spørger du nok? Det gjorde jeg også. Behandleren arbejder ud fra, at der er en tæt forbindelse mellem fysiske smerter og så ånd og psyke. Jeg forestillede mig jo, inden han kom på tale, at jeg 'bare' skulle op til en kiropraktor og hives lidt i, og så ville den nerve være på plads. Men fordi der blev talt så godt om denne behandler, tænkte jeg, at jeg ville give det en chance. Og da var jeg så afsted i går. 1 times intensiv healing. Intet andet. Kun hans hænder placeret på min krop og ved i hvad? (jeg tror stadig næppe på det) - mine smerter har været minimale siden. Det er imponerende. Jeg var næsten flyvende i morges, da jeg vågnede. 10 kg lettere og rig på energi efter en god nats søvn. Der er virkelig blevet kanaliseret nogle smerter fra min krop og ud igennem hans hænder. Det er helt sikkert.

.. Hvorom alting er (og hvordan blåbærsmoothien kommer ind i billedet): han spurgte mig desuden om jeg spiste meget sukker for tiden. Det måtte jeg sige ja til. Graviditeten har givet mig en fuldstændig sindssyg trang til søde sager. Den afhængighed skulle jeg lægge på hylden, bad han mig pænt om. Det er åbentbart fordi at sukker er en syreholdig kost (som jeg forstod det - det er vist noget med syre-base-kost), som intet godt gør for inflammation (her muskelinflammation) i kroppen, tvært imod er det med til at vedligeholde betændelsestilstanden. Det samme med kaffe i øvrigt.

.. derfor har jeg nu lagt sukker på hylden. Jesus det er et projekt. Heldigvis er frugt og tørret frugt basisk, så vidt jeg kunne jeg forstå på ham, og derfor må jeg gerne spise løs (med måde) af den slags herligheder. Så skulle i ellers lige se mig i Føtex i går; fylde op med figner, dadler, abrikoser, frosne bær mm.

Denne smoothie er virkelig virkelig let at lave, den er mættende og tilfredsstiller virkelig min sukkertrang, så derfor tænkte jeg, jeg lige ville blogge den.

Det eneste du skal bruge er:
2 dl. youghurt
1 Banan
1 håndfuld Frosne blåbær
Vanillekorn fra en vanillestang
evt en sjat vand hvis du synes, den er for tyk
(du kan jo evt. tilsætte et skvat agavesirup, hvis du har en ekstra sød tand)

Nårh ja - og så kan du jo lige tilsætte en lille håndfuld ruggryn, og så mætter den endnu mere og er desuden ideel som et morgenmåltid.

Haps.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar