onsdag den 14. marts 2012

Endnu En Klatbolle (m. Fiberkost)

Hip Hurra for klatboller. Det er altså bare skønt at kreere en lækker bolle, uden at skulle begrave sine hænder i klistret dej. Jeg bliver desværre aldrig en af de, der nyder at slå en bolledej sammen med mindre det er med en ske. Det er bare dejlig let - og så er der meget mindre rengøring! Derfor har jeg har afprøvet flere forskellige opskrifter på langtidshævede klatboller for at finde min favoritopskrift og faldt for et års tid siden over denne opskrift, som siden da har været en fast følge. Det er så let, så let. Rør alle ingredienserne sammen, stil dejen i køleskabet i 6-8 timer, tag dejen ud og klat den ud på bagepapir med en ske, i ovnen med herlighederne og VUPTI, såå' der lækre luftige boller! - jeg laver dejen om aftenen inden sengetid og smækker bollerne i ovnen om morgenen, når jeg står op. Det passer perfekt med hævetiden!
Du vælger selv, hvilken slags mel, du ønsker at bruge - om du vil tilsætte frø og kerner, hakkede nødder, havregryn, rosiner eller revet gulerod. Så længe du følger grundopskriften er det 'stort set' kun fantasien, der sætter grænser. Jeg har tidligere også brugt grundopskriften til chokoladeboller, hvor jeg tilsatte ekstra honning samt hakket mørk chokolade - det var en succes, skulle jeg hilse at sige.
Denne opskrift er altså blot en af de mange varianter, jeg laver. Den er lavet på hvedemel, hørfrø, græskarkerner samt Fiberkost (kan b.la købes i Føtex og består af hvedeklid, dadler og rosiner. Fiberkost giver foruden fibre, dine boller en rigtig lækker sødme)

Og så til opskriften - som du altså også kan også finde i dette indlæg.


Langtidshævede 'klat-boller' med Fiberkost: (ca. 15 stk)


7 dl. kold vand
10-15g gær
2 dl. yoghurt / A38
1 tsk salt
1 spsk honning
ca. 1 kg mel - skær lidt ned på melet, hvis du vælger at tilsætte frø, kerner, havregryn etc..

.. og sådan gør du:
Udrør gæren i lidt af vandet. Bland resten af vandet, honning, salt, og yoghurt i en stor skål og rør det sammen. Tilsæt derefter gærblandingen og rør det sammen med en grydeske. Tilsæt efterfølgende melet lidt ad gangen (og evt. frø og / ell. kerner)
Dejen skal have konsistens som en tyk grød. Sæt derefter dejen i køleskabet tildækket af et viskestykke og lad den hæve i 6-8 timer. Med en våd ske klattes dejen ud på et bageplade og bages i ca. 15-20 min. ved 225 grader.

Voilaaa...

1 kommentar:

  1. Jeg fik ikke fat i hvor meget fiberkost du putter i?

    SvarSlet