lørdag den 14. april 2012

Haps For En Æbletærte Med Marcipan
Jeg faldt over denne lækre æbletærte på denne madblog, og måtte bare prøve den. Når bloggeren skriver, at den smager så englene synger - så må den prøves. Og hun havde ret - Haps den var lækker. Mine gæster var meget begejstrede for den! Den smagte forrygende med en god vanilleis ved siden af. Den eneste ændring jeg gjorde mig, var at tilsætte lidt vanillesukker - blot fordi et par af kommentarerne sagde, at den ikke var så sød som de forventede (og i vores hjem er vi meget glade for søde sager!) Her kommer opskriften:

Fyld:

5 små æbler - gerne syrlige æbler, og spar endelig ikke på dem. Det klæder tærten med masser af æbler!
350 g reven marcipan (yes - det er meget, men det er godt!)
3 æg
evt 1 tsk kanel
1,5 dl mælk
4 spsk hvedemel
4 spsk rørsukker
1 tsk vanillesukker (ikke i den oprindelige opskrift)

Mørdejstærtebund:

100 g koldt økologisk smør
150 g hvedemel
2 Spsk rørsukker
1/2 sammenpisket æg

Sådan laver du tærtedejen:

Skær smøret i små stykker og smuldr det i melet. Tilsæt æg og sukker. Saml dejen hurtigt. Du skal ikke ælte dejen. Derefter stilles tærtedejen på køl. Kan du ikke vente? Så prøv at rul den ud på et bord med mel på. Endelig ikke for tyndt. Dejen lægges i tærtefadet og trykkes langs kanten og formes. Prik huller i bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden i 10 minutter på 175 grader.

Så går du igang med fyldet:

Den revne marcipan røres sammen med æg, mælk og hvedemel, 1 spsk sukker og evt kanel. Skræl æblerne og fjern kernehuset. Marcipanmassen fordeles på den forbagte tærtebund og æblerne skæres i tynde skiver. Læg æbleskiverne i et fint mønster ovenpå massen. Til sidst drysses tærten med 3 spsk rørsukker - sukkeret vil karamelisere fint på æbletærten når den bages.

Tærten bages i ca. 30 min ved 175 grader, eller indtil æblerne bliver mørke i kanten og marcipanmassen er gylden.

Server med creme fraiche, flødeskum eller vanilleis

Ingen kommentarer:

Send en kommentar