tirsdag den 14. februar 2012

Lunende VinterSuppe
Så blev det lige til en ruskamssnusk-suppe rig på en masse af de sager, der var at finde i skuffer og skabe. Det endte i denne virkelig lækre linsesuppe, som blev nydt med Lagkagehusets speltflute. Haps!

Her er opskriften på suppen, der kan heale din forkølelse og lune dit hjerte i denne noget kølig februartid :-)

Da suppen er lavet på gefühlen, vil jeg anbefale, at du lige selv får smagt den til ift krydderierne, når den er færdig. Måske skal der lige tiløjes et ekstra pift af det ene, eller et ekstra pift af et andet. Prøv dig frem. Med de ingredienser jeg brugte til suppen, kan du i hvert fald ikke gå helt galt i byen!

Vintersuppe:
3 dl. røde linser
3 gulerødder
en stilk selleri
3 fed hvidløg
ca. 4 cm ingefær
1 stort æble
3 dl. røde linser
to dåser hakkede tomater
1 dl. A38 eller creme fraiche
2 tsk. karry
2 tsk. tikka masala
salt og peber
to lauerbærblade
Tørret chili
Vand (til at dække linserne, når de koges - skal ikke hældes fra til sidst!)
evt. en sjat citronsaft.

How to do:
Gulerødder og selleri skæres i mindre stykker og koges med de røde linser (husk at skylle dem grundigt inden) i en stor gryde. Linserne og grøntsagerne skal dækkes med vand. Kog i ca. 15 minutter. Tilsæt de hakkede tomater, finthakket ingefær, finthakket hvidløg samt æblet skåret i tern. Tilsæt karry og tikka masala, salt og peber, tørret chili efter smag samt de to lauerbærblade. Lad de simre i en halv time til 3 kvarter. Efterfølgende blender du suppen med en stavblender (HUSK lige at tage lauerbærbladene op!). Bring efterfølgende suppen i kog igen og tilsæt 1 dl creme fraiche. Tilsæt evt en smule ekstra vand, hvis du synes suppen er for tyk. Smag suppen til.

Velbekommen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar