lørdag den 14. januar 2012

RawKage #3 Mango & AnanasUhm! Blandingen af mango og ananas er virkelig lækker-frisk og kan klart anbefales. Jeg faldt tilfældigt over en pose med blandet mango- og ananas i Føtex fryseboks forleden, hvorfor jeg valgte at forsøge mig med denne blanding. Jeg har ikke tidligere set blandingen. Kan du ikke lige umiddelbart finde den, kan du jo forsøge dig med en mangoudgave - jeg ved, at frossen mango kan fåes flere steder.

Kagebunden lyder:
1,5 dl. mandler
1,5 dl. hasselnødder
1,5 dl. udstenede dadler
1 spsk. kokosolie

Og sådan laver du din kagebund:
Mal nødderne med en stavblender, i en blender eller i en kværn. Blend dadler og kokosolie til en dadelmasse og rør nødderne i. Fordel derefter bunden i en springform foret med film og stil den i køleskabet, mens du laver frugtcremen/moussen.

Ananas- Mangocreme creme
2 store modne banener
1 tsk vanillepulver
2 spsk lecithin-granulat (fåes i din helsekostbutik)
250g frosne bær (ananas, mango eller en blanding, som jeg har brugt)
2 spsk kokosolie
en sjat agavesirup (til den søde tand) - kan sagtens undlades, men jeg forestrækker det sødt :-)

Og sådan laver du cremen:
Du kan vælge at lave een frugtcreme, eller lave to, som jeg f.eks har gjort i dette indlæg. Det ser rigtig fint ud, når kagen skæres i stykker og smager skønt med den frugt, du bedst kan li'. Denne er dog kun med en slags frugtcreme.
Alle ingredienserne mixes med stavblender eller i en blender til en cremet masse. Den lægges efterfølgende på nøddebunden hvor den glattes ud. Skal din kage spises samme dag, skal den stilles i fryseren og tages ud efter ca. 1,5 time. Da har den fået en rigtig fin konsistens. Hvis du laver kagen nogle dage i forvejen, skal den stilles i fryseren og blot tages ud og sættes i køleskab nogle timer før servering - så får den en rigtig fin konsistens.

Haps og velkommen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar