mandag den 14. marts 2011

Spelt'Otto m. Spinat & Valnød



Spelt'otto er en lidt sundere og grovere udgave af risottoen. Desuden er den let at lave, godt mættende - og så kan du jo tilføje dine egne yndlingsgrøntsager. Jeg har tidligere lavet en med lynstegt champignon og squash, og så er semi-dried tomater altså også lækre i en spelt'otto. Spelt'otto er i det hele taget et hit herhjemme - her kan du f.eks se min kærestes variant. Denne spelt'otto er nu med valnødder, spinat, forårsløg og sukkerærter - den er desuden lavet på gefühlen, så nedenstående er ca. mål.

150g perlespelt (jeg køber typisk af mærket Svansø eller Urtekram - begge er økologiske)
1 forårsløg
1 håndfuld valnødder
1 håndfuld sukkerærter
1 håndfuld revet parmesan
1 stor håndfuld friske spinatblade
Presset citron
Salt

Skyld perlespelten godt og kog den i 20 min. Hæld overskydende vand fra, bland de godt skyllede spinatblade i gryden med spelten, læg låget på og lad spinaten dampe med spelten under låg til spinaten er svundet lidt ind. Rist valnødderne let gyldne på en pande, hak dem, skær sukkerærterne i fine små stykker, ligeledes med forårsløget og vend det hele i spelten sammen med parmesanen, en god skvat citronsaft og smag til med salt.

Du kan spise din spelt'otto med et godt stykke brød eller en let salat. Voila.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar