søndag den 14. august 2011

Rawkage #2 Hindbær & Blåbær






Her kommer så min seneste og 2. rawkage. Igen ud fra Caroline Fibæks bog Rawcake, der virkelig har inspireret mig til at lave endnu flere magiske og sunde kager. Det her rawkage-ræs vokser virkelig på mig. Jeg smæsker kager i mig uden dårlig samvittighed. Dét er altså et hit! Eneste minus er, at det kan være liidt dyrt at begive sig ud i universet. Men er man først begyndt og har man fået indkøbt de langtidsholdbare basisingredienser (b.la lecithingranulat, kokosolie og HUSK - forklaring følger nederst i indlægget), så er man altså godt i gang og skal stort set kun stå for frugt og nødder.

Denne kage er med inspiration fra kagen Blåbærdrøm, der er at finde i Rawcake af Caroline Fibæk.

Kagen smagte dejligt, men både jeg og min kæreste var enige om, at den ikke slår mit første rawkage-forsøg som altså virkelig var et hit. Denne er knap så frisk og en smule mere bastand end den første.

Til din kagebund skal du bruge:

2 dl. paranødder (jeg brugte 2 dl. blandede mandler, paranødder, hasselnød og valnød)
1 dl. dadler, udstende
2. spsk kokosolie
1 tsk vanillepulver (undlod jeg, da jeg synes bunden er fint sødet fra dadlerne)

Blend dadler med kokosolie til en dadelmasse i en foodprocesser. Blend efterfølgende nødderne i en foodprocesser og bland det sammen med dadelmassen. Fordel i en springform (med bunden dækket af bagepapir) - jeg har, i mangel på en springform, brugt en brødform tildækket med madlavningsfilm. Stil den nu køligt, mens du laver din blåbær- og hindbærcreme.

Så skal der laves blåbær- og hindbærcreme:

6 dl. usaltede cashewnødder (udblødt i vand i 2 timer)
1 dl. mandelmælk (kan erstattes af vand og lidt ekstra lecitinggranulat)
4 spsk kokosolie
1 spsk kakaosmør
o,5 dl. agavesirup eller rå honning
1 tsk vanillepulver
2 spsk lecitingranulat
2 tsk HUSK psylliumfrøskaller
Frosne bær - ca. 1 dl evt. lidt ekstra

Blend cashewnødder med mandelmælk og tilsæt kokosolie, kakaosmør, agavesirup, vanillepulver, lecitingranulat, og fintmalede HUSK psylliumfrøskaller. Hvis du kun vil lave een slags frugtcreme, kan du nu blande de frosne bær i cremen og blende det hele. Hvis du - som jeg har gjort det - ønsker to frugtcremer, deler du cremen op i to, tilsætter ca. 0,5 dl. frossen frugt i hver sin del. I denne udgavehar jeg lavet kagen med et lag blåbærcreme og et lag hindbærcreme. Cremen fordeles på bunden og sættes i fryseren i ca. 1 time. Hvis du har brugt en springform, kan siderne nu fjernes, og din kage er klar. Hvis du har lavet den i en brødform kan du nu løsne og løfte filmen og din kage er klar! Vupti.

OG .. så en lille forklaring på nogle af de ingredienser, som det kræves, for at kunne begive sig ud i rawkagernes univers - forklaringerne er fra Caroline Fibæks Rawcake.

HUSK psylliumfrøskaller: fungerer som en bindemiddel. Skallerne har en stor absorberingsevne og tilfører samtidig kagerne fibre. Har du puttet for meget væde i en opskrift, kan lidt HUSK ofte redde kagen.

Kokosolie: Kokosolie har fast form ved stuetemperatur og bruges derfor b.la til at holde kagernes form. Kokosolie indeholder en antibakteriel fedtsyre, kaldet laurinsyre, der er kendt for sin svampedræbende og antibakterielle virkning. Den har desuden vist sig at være med til at forøge forbrændingen for desuden at formindske risikoen for hjertekarsygdomme.

Lecitingranulat:har en dejlig flødeagtig smag, som gør det muligt at lave 'flødekager'. Lecitingranulat er egentlig et kosttilskud, der er med til at styrke hukommelsen. Lecitingranulat udvindes fra sojabønner eller solsikkekerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar