tirsdag den 14. august 2012

Kartoffeltortillas Med Tomatsalsa & Grønt


Med en 4 måneder gammel baby under armen, manglende søvn, en vasketøjskurv, der bare vokser og vokser og en evig dårlig samvittighed over ikke at nå al det, der egentlig burde nås, kan det være svært at pleje bloggen.
Men nu - tada.. fik jeg lige tid til at tage et par billeder af aftenens måltid forleden.
Det' er hammer let at lave en tortillas og tomatsalsaen tager heller ingen tid. Du kan bruge en rest kogte kartofler fra dagen før Alternativt kan du afsætte lidt ekstra tid til først at koge kartoflerne, inden du går igang med tortillaen.
Den kan spises som den er til en stykke rugbrød, men da vi fik (glædeligt) uventede gæster, måtte jeg lige finde frem fra gemmerne, så retten kunne mætte alles maver.
Den blev derfor serveret med humus, naanbrød, en grøn salat samt grønne bønner stegt på panden med champignon og hvidløg.

Opskriften pr. tortillas rækker til ca. 2 personer, hvis det er uden tilbehør:Tortillas:


200g kogte kartofler

4 æg

2 spsk koldt vand

salt og friskkværnet peber

olie til stegning1. skær de kogte kartofler i tern. Pisk æg, vand salt og peber sammen i en skål og vend kartoflerne i æggemassen

2. opvarm en pande med lidt olie (ikke for varm). Hæld massen på panden og lad den stege ved middel varme, til æggene næsten har sat sig. Læg evt. et grydelåg over panden. Så går det lidt hurtigere.

3. vend forsigtigt tortillaen ud på en tallerken, hæld lidt mere olie på panden, og læg så tortillaen tilbage på panden med den modsatte side nedad. Steg tortillaen færdig på den anden side.Tomatsalsa:

2 spsk olivenolie

1 spsk æblecidereddike

2 tomater

1 rød peberfrugt

En halv agurk

1 lille rødløg

Et halvt bundt bredbladet persille

Salt1. Rør olivenolie og æblecidereddike sammen. Skær tomater, peberfrugt og agurk i små tern. Pil rødløget og hak det fint.

2. Vend de hakkede grøntsager i dressingen sammen med hakket persille og smag til med salt.Værs'go!Evt. Tilbehør:

Rugbrød ell. Naanbrød

Humus

Grønne bønner stegt på panden med champignon og hvidløg

En fyldig grøn salat
Ingen kommentarer:

Send en kommentar