lørdag den 14. april 2012

Ugens Salater


Jeg forsøger så vidt muligt altid at få bikset en salat sammen som tilbehør til aftensmåltidet - og så tænkte jeg, at jeg da lige kunne samle sidste uges salater og smide dem på bloggen. Salaterne er oftest bare sammensat af det, der gemmer sig i køleskabet, hvorfor jeg sjældent har en ide om, hvordan de ender. Sidste uges salater endte med at være meget enkle, klassiske og ligetil - here you go!


- ruccola, cherrytomat og revet parmesan. Dressing af olivenolie og rød balsamico


Restesalat af 'det, der er i køleren': Frisk spinat, ruccola salat, agurk og grønne ærter. Dressing: olivenolie og citron


Hvidkål (du kan også bruge rådkål) appelsin og rosiner. Dressing: saft fra appelsinen.


Broccoli i buketter, cherrytomater, rødløg i tynde ringe og feta. Jeg ville under normale omstændigheder have brugt feta fra blok og smuldret det, men min søde kæreste havde købt i tern - og det smagte udemærket. Salaten blev toppet med ristede græskarkerner. Dressing: olivenolie og lidt æblecidereddike.

Og for i ikke skal tro, at jeg går rundt og er så sund, som jeg umiddelbart giver udtryk for, så poster jeg snarest den lækre æbletærte mine graviditetshormoner pænt mig bad mig om at kreere her forleden. Den var sakssusme bare lækker!


Haps For En Æbletærte Med Marcipan




Jeg faldt over denne lækre æbletærte på denne madblog, og måtte bare prøve den. Når bloggeren skriver, at den smager så englene synger - så må den prøves. Og hun havde ret - Haps den var lækker. Mine gæster var meget begejstrede for den! Den smagte forrygende med en god vanilleis ved siden af. Den eneste ændring jeg gjorde mig, var at tilsætte lidt vanillesukker - blot fordi et par af kommentarerne sagde, at den ikke var så sød som de forventede (og i vores hjem er vi meget glade for søde sager!) Her kommer opskriften:

Fyld:

5 små æbler - gerne syrlige æbler, og spar endelig ikke på dem. Det klæder tærten med masser af æbler!
350 g reven marcipan (yes - det er meget, men det er godt!)
3 æg
evt 1 tsk kanel
1,5 dl mælk
4 spsk hvedemel
4 spsk rørsukker
1 tsk vanillesukker (ikke i den oprindelige opskrift)

Mørdejstærtebund:

100 g koldt økologisk smør
150 g hvedemel
2 Spsk rørsukker
1/2 sammenpisket æg

Sådan laver du tærtedejen:

Skær smøret i små stykker og smuldr det i melet. Tilsæt æg og sukker. Saml dejen hurtigt. Du skal ikke ælte dejen. Derefter stilles tærtedejen på køl. Kan du ikke vente? Så prøv at rul den ud på et bord med mel på. Endelig ikke for tyndt. Dejen lægges i tærtefadet og trykkes langs kanten og formes. Prik huller i bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden i 10 minutter på 175 grader.

Så går du igang med fyldet:

Den revne marcipan røres sammen med æg, mælk og hvedemel, 1 spsk sukker og evt kanel. Skræl æblerne og fjern kernehuset. Marcipanmassen fordeles på den forbagte tærtebund og æblerne skæres i tynde skiver. Læg æbleskiverne i et fint mønster ovenpå massen. Til sidst drysses tærten med 3 spsk rørsukker - sukkeret vil karamelisere fint på æbletærten når den bages.

Tærten bages i ca. 30 min ved 175 grader, eller indtil æblerne bliver mørke i kanten og marcipanmassen er gylden.

Server med creme fraiche, flødeskum eller vanilleis