lørdag den 14. januar 2012

NamNam - nu snart som MOAR!


Kære NamNam-læsere. I som er er så tålmodige og søde at følge min blog.

For dén da jeg har været dårlig til at opdatere min blog. Jeg har SELVFØLGELIG en undskyldning ..

JEG GEMMER PÅ EN DEJLIG LILLE DRENGE-BABY I MIN MAVSE - OG HAN HAR ALTSÅ STJÅLET STORT SET AL MIN OPMÆRKSOMHED ..

Altså - jeg tør næsten ikke dele med jer, hvad jeg har indtaget de sidste 6 måneder af usunde og søde sager. Jeg har smæsket mig i mælkesnitter (JA, mælkesnitter?!), hvide boller, nutella og 70% mørk chokolade (på de dage, hvor samvittigheden alligevel tog over) Jeg kunne blive ved. Jeg kan love jer, at det i hvert fald ikke har været interessant at blogge om!
Desuden har jeg haft tre lange startmåneder med kvalme, træthed og manglende overskud til overhovedet at skænke NamNam en tanke. Fordælen der er pludselig mange andre tanker, der flyver gennem ens hoved, når man bærer rundt på sådan en lille størrelse.

Han er sat til at komme til verden d. 2 maj. Vi glæder os. En lille lækker NamNam-baby. Jeg kunne ikke være mere lykkelig (og gravid! - holda op for en hormonfest!)

Jeg opdaterer i morgen med min nye yndlings-morgengrød. Let, lækker og SUND (do you believe it?!) Og jeg glæder mig allerede til at dele den med jer.

Tak fordi i stadig følger NamNam. I er søde.

Morgenstund Har Guld i Mund




Jf. dette indlæg, vil jeg lige tilføje at jeg altså spiser andet end nutella og mælkesnitter (selvom min hormonbefængte krop egentlig kunne spise det 24/7) Jeg må jo også sørge for, at den lille babydreng får lidt lækkert og sundt.
Denne morgengrød har jeg spist stort set hver morgen de sidste to uger. Den er let at lave, ligger tungt i mavsen og smager skønt. Det er jo så let som den gode gammeldaws havregrød, der blot er lavet på ruggryn og har fået et pift af mandel, æble og rosin. Mere kompliceret er det alligevel heller ikke.

Så her er hvad du skal bruge: (opskrift til 1 person)

1. dl ruggryn
1. dl. vand
1. dl mælk (du kan også nøjes med at bruge 2. dl. vand. Det er bare mig, der godt kan lide at grøden er lavet på halv mælk / halv vand)
1 lille æble eller 0,5 stort æble i små tern
10 hakkede mandler (mere eller mindre kan gøre det)
en lille håndfuld rosiner
en knivspids salt

Og sådan gør du:
Ruggryn, vand, mælk, mandler og æbler i tern bringes let i kog i en lille gryde. Der skrues ned for varmen og grøden simrer til den rette konsistens nåes. Når grøden er færdig serveres den og toppes med rosiner. Gem evt. også lidt æbler i tern til at toppe grøden. Spis grøden som den er, eller hæld lidt mælk over.

Vebekommen

RawKage #3 Mango & Ananas







Uhm! Blandingen af mango og ananas er virkelig lækker-frisk og kan klart anbefales. Jeg faldt tilfældigt over en pose med blandet mango- og ananas i Føtex fryseboks forleden, hvorfor jeg valgte at forsøge mig med denne blanding. Jeg har ikke tidligere set blandingen. Kan du ikke lige umiddelbart finde den, kan du jo forsøge dig med en mangoudgave - jeg ved, at frossen mango kan fåes flere steder.

Kagebunden lyder:
1,5 dl. mandler
1,5 dl. hasselnødder
1,5 dl. udstenede dadler
1 spsk. kokosolie

Og sådan laver du din kagebund:
Mal nødderne med en stavblender, i en blender eller i en kværn. Blend dadler og kokosolie til en dadelmasse og rør nødderne i. Fordel derefter bunden i en springform foret med film og stil den i køleskabet, mens du laver frugtcremen/moussen.

Ananas- Mangocreme creme
2 store modne banener
1 tsk vanillepulver
2 spsk lecithin-granulat (fåes i din helsekostbutik)
250g frosne bær (ananas, mango eller en blanding, som jeg har brugt)
2 spsk kokosolie
en sjat agavesirup (til den søde tand) - kan sagtens undlades, men jeg forestrækker det sødt :-)

Og sådan laver du cremen:
Du kan vælge at lave een frugtcreme, eller lave to, som jeg f.eks har gjort i dette indlæg. Det ser rigtig fint ud, når kagen skæres i stykker og smager skønt med den frugt, du bedst kan li'. Denne er dog kun med en slags frugtcreme.
Alle ingredienserne mixes med stavblender eller i en blender til en cremet masse. Den lægges efterfølgende på nøddebunden hvor den glattes ud. Skal din kage spises samme dag, skal den stilles i fryseren og tages ud efter ca. 1,5 time. Da har den fået en rigtig fin konsistens. Hvis du laver kagen nogle dage i forvejen, skal den stilles i fryseren og blot tages ud og sættes i køleskab nogle timer før servering - så får den en rigtig fin konsistens.

Haps og velkommen!