torsdag den 14. april 2011

Todays Breakfast - Kaffebaren På Amager




Go get your morning fix @ Kaffebaren På Amager - I did!

Havregrød med kanel, rosiner, mandler og æblegrød samt dagens første kaffe. Det var slet ikke tosset!

Snup En Frugtkugle - No Sugar Added!





De her små lækre frugt- og nøddekugler er virkelig lækre og så er de helt uden sukker og hvede. Jeg faldt over opskriften på bloggen EGOSHE - en blog, der indeholder rigtig mange lækre vegetaropskrifter (på trods af det ikke er en vegetar-blog) Opskriften er egentlig lavet som en stor brownie, der efterfølgende kan skæres i mindre stykker.
Jeg har forsøgt mig med disse små frugt- nøddekugler i stedet - og det fungerede så fint. Desuden udskiftede jeg hasselnødder med mandler.

Ingredienser:
500 g. dadler udblødt i vand i 1 time
100 g. paranødder - hakkes groft
150 g hasselnødder eller mandler - hakkes groft
2 dl. kakaopulver (mørk uden sukker)
2 dl. koldpresset kokosolie - det finder du hos din helsekostbutik
Kokosmel - til drys

... og sådan gør du

Udblød dadlerne i vand i en time. Blend dadlerne til en fin dadelmasse. Det er lettest at gøre af flere omgange, da dadlerne har det med at sætte sig lidt fast i blenderen, hvis der er kommet for mange i. Du kan også hakke dem fint - det gjorde jeg, da min blender ikke helt ville arbejde med dadlerne - så meget for en billig blender :-) Bland kokosolien meget grundigt med dadelmassen og sørg endelig for at få alle klumper udrørt. Bland dernæst kakaoen meget grundigt i og til sidst nødderne.

Dejen formes til små kugler som efterfølgende vende i kokos og stilles på køl.

Voila! I love them!


My Dear HaliFax ...



... Din aioli er perfekt til dine hjemmeskårne fries og desuden er det et hit, at du har hele to forskellige vegetarbøffer på dit menukort. Min selleribøf smagte skønt!

Tak for en dejlig onsdag Halifax - vi ses meget snart igen.

To Hurtige Salater



.. Couscous-salat med rødbede & lun linsesalt med grønne bønner.

Du kan enten lave salaterne individuelt som tilbehør eller gøre som jeg gjorde til aften - spise dem med brød til.

Her følger opskrifter - mange af ingredienserne er på gefühlen og til ca. 2 prs

Til din couscoussalat skal du bruge ...

1 dl.Couscous
2 Rødbede
2 Rødløg
Salt
Oliveolie

1 dl couscous overhældes med 2,5 dl. kogende vand, trækker i 5 minutter og afkøles.
Couscous'en blandes med to store rødbeder skåret i små tern samt 1 stort rødløg i tern.
Tilsæt en lille smule olivenolie og salt.
Rør det hele sammen og få den fineste lysrøde couscous-salat.

Til din lune linsesalat med grønne bønner skal du bruge ...

Grønne linser (ca. 2 dl)
En god håndfuld friske grønne bønner
Rødløg
Hvidløg
Olivenolie til stegning
Salt

Kog grønne linser møre og hæld derefter vandet fra.
Skær evt. de friske grønne bønner i mindre stykker og svits dem på en stegepande med to fed hakket hvidløg og to mellemstore rødløg i både. Svits så det gyldnes og bønnerne stadig er sprøde. Tilsæt derefter linserne og smag til med salt.

Let og lækkert!